Kamerplanten en leidingwater.

Foto door SCREEN POST op Pexels.com

Kamerplanten krijgen meestal leidingwater. Lekker gemakkelijk vanuit je kraan in de gieter en bij de plant. Maar houden planten van de bergen kalk in ons leidingwater?

De meeste planten houden meer van regenwater. Regenwater bevat minder kalk en minerale stoffen maar ook chloor dan leidingwater. Planten gedijen hier beter op. Zelfs de planten die zuur minnend zijn gedijen beter met regenwater.

Of dit regenwater nu komt uit een mooie regenton of reservoir of gewoon uit een emmer die je in de tuin zet voor het opvangen van regenwater, het maakt voor de plant niet uit. Op kamertemperatuur vinden ze overigens wel fijn.

Ook wordt de plantenvoeding die je kamerplanten en balkonplanten geeft beter opgenomen in het regenwater. Zo heb jij nog meer plezier van je mooie planten.

Wil je planten buitenzetten om stof kwijt te raken? Zet ze dan in een klein buitje buiten. Het stof spoelt weg, je krijgt geen witte vlekken op.

En een nog een mooie bijkomstigheid? Regenwater is gratis. Je belast het milieu minder. En de prijs voor het opvangen kun je zo hoog maken als je zelf wilt. Een emmer kost niet zo veel. Regentonnen zijn er in veel maten, kleuren, materialen en prijzen.

Liefs,

Karin

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s