Hoe houd je alle ballen hoog.

grillige boom in het bos


Het leven is grillig.

Eerlijk? Momenteel even geen idee hoe ik alle ballen hoog moet houden. Het leven is zo grillig als de boom hierboven.

Me houden aan regels of er juist tegen vechten. Of laat ik het los en doe ik maar braaf wat anderen willen dat ik doe. Doe ik of mijn neus bloed terwijl veranderingen waar ik nog steeds achter sta, in het verleden gegrond en met een gefundeerd besluit zijn genomen. Er geen dialoog is over een verandering. Zeker geen gefundeerd besluit omdat er niets is veranderd aan de situatie van voor de wijziging.

Ga ik akkoord met de mening van anderen die tegen regels in dingen afdwingen. Ja ik ga akkoord met hun eigen mening, want iedereen heeft recht op een eigen mening. Maar dat houdt niet automatisch in dat het ook mijn mening is. Dat ik me er goed bij voel.

Geeft je dat het recht om je niet aan wettelijke regels te houden? Nee voor mij is dat niet het geval. Zeker niet als je daarna mij wel dwingt om me aan regels te houden. Wettelijke regels die voor jou niet gelden. Maar waar van jij vindt dat ik me er wel aan moet houden. Want dat komt op dat moment goed uit?

Ga ik door met me naar voelen in mijn eigen huis omdat er meer mensen heel de dag thuis zijn. Niet voor de lol maar om te werken en vergaderen. Ik niet kan schoonmaken zoals gewend en er geen goed alternatief is? Het idee van het komt binnen kort wel weer is weg. Het komt niet binnen kort wel weer. Er is iets niet tijdelijk veranderd en dat heeft tijdelijk consequenties. Daar moet een voor iedereen goede oplossing voor komen. Het liefst in een dialoog. Met afspraken die vervolgens op een goede manier uitgevoerd. En niet in een dat doen we binnen kort. Maar we werken hard zitten steeds thuis dus gaan sporten, wandelen enz. dus kan je dan toch poetsen.

Hoe houden jullie de ballen hoog zonder je zelf te verliezen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s