Strawies

Rietjes ik gebruik ze vaak. In mijn werkkamer bijvoorbeeld. Waarom? Er slingert wel eens wat rond tijdens mijn snij werk. En nee dat wil ik niet in mijn glaasje water of kopje koffie. Dus is een beker met een deksel voor mij ideaal. Ook een smoothie neem ik mee naar mijn kamer tijdens mijn werk maar die drink ik ook niet uit een flesje. De smoothie maker die ik heb heeft een mega grote en onhandige drink opening. Maar de beker verder is weer zo fijn. Kortom rietje er in en gaan met die banaan…..

Vroeger deed ik dit met plastic rietjes. Ja vreselijk denk ik nu maar ik stak mijn “kop in het zand” en ging gewoon met mijn plastic rietje door. Tot op een dag het kwartje viel. Als ik iets tegen de plastic soup (lees hier meer over deze soup) kan doen is dit het wel. Een rietje kan ik vervangen zonder er iets van te merken dacht ik. Dat bleek mooier gedacht dan het waarheid bleek te zijn.

Ik ging in mijn volle overtuiging op beterschap over op de papieren rietjes. De eerste smoothie verdween na een half uurtje in de prullenbak. Hij was vies. Raar maar waar. De volgende dag weer dat rare smaakje. Het lag dus niet aan het verse fruit dat ik er in stopte. Na enig onderzoek bleek het smaakje van het rietje te komen. Het vies geworden slappe rietje. Ik ben iemand die graag iets even laat staan. Het was niet de oplossing voor mij. In de zomer merkte ik het ook. Gek op in de tuin zitten met mijn bruiswater met een smaakje vond ik de beleving van het papieren rietje niet zo fijn (mensen om mij heen vinden dit te zacht uitgedrukt).

Na enig zoek werk vond ik op internet allerlei andere materialen die werden gebruikt voor rietjes. Maar overal was wel een nadeel bij. Stond wel een review die mij ervan weerhield iets aan te schaffen. Maar het voordeel van een rietje bleef bij mij toch knagen. Ik vind het gewoon fijn. Zeker in de zomer in blikjes en dergelijke ook veiliger. Door een rietje krijg je toch minder gemakkelijk een wesp of iets anders dierlijks in je mond. Misschien niet realistisch maar toch…. En kinderen en rietjes. Ik ben al even uit de kleine kinderen maar die van mij moesten altijd zitten met drinken. Vallen met een rietje is daar door een stuk minimaler geworden. En dat deze rietjes volgens sommigen gevaarlijk zijn omdat ze in de keel kunnen komen bij vallen, is mijn oplossing misschien een optie?

Dus verder zoekend in mijn rietjes tocht kwamen de Strauwies op mijn pad. Een aantal twijfel momenten verder en heel eerlijk een korting code was ik over de streep. Op de site zocht ik rietjes uit. Veel keuze dus ik hoopte de juiste hebben besteld voor een fijne kennismaking. In elke geval zien ze er mooi en stijlvol uit. Na het zetten van mijn dagelijks bakkie koffie was daar het eerste contact moment. Het rietje werd warm maar niet heet waar ik wel een beetje huiverig voor was. De smaak was normaal. Dus geen metaal smaak of andere bijsmaak. Na de middag deed ik het met mijn glas sap nog eens dunnetjes over en ook hier geen metaal smaak te bekennen. De dikte van het rietje is perfect en het feit dat hij niet vies soppig en kleverig word is echt heel fijn. Doet wat het moet doen en meer. Ik kijk uit naar mijn glas bruisend water in de tuin met een heerlijk zonnetje. Met het borsteltje zijn de Strawies gemakkelijk te reinigen. Ik geloof gelijk dat dit in grote aantallen niet de oplossing zal zijn. Al moet hier natuurlijk iets op te vinden zijn. Een speciaal rekje in de vaatwasser misschien?

Na mijn bezoek aan de site van Strawies vond ik het leuk om te lezen dat twee jonge jongens dit avontuur aangaan. In hun “over ons” lees je meer over deze ambitieuze mannen. Hun overtuiging dat dit kan helpen maakt het voor mij nog veel mooier. Het idee dat ze nadenken over het maken van gebogen rietjes omdat dit voor kinderen gemakkelijker drinkt geeft aan dat ze goed nadenken over wat ze doen. Voor mij geen papieren rietjes meer. Ik neem mijn eigen rietje wel mee op het terras.

Liefs,

Karin

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s