Elk mama jaar telt.

Overal kom je verhalen over bevallingen tegen. En papa’s en mama’s die schrijven over hun leuke en minder leuke ervaring met kleine kinderen. Zeg zo’n beetje tot en met het basis onderwijs. Minder vaak kom je de middelbare school tegen. Maar het hoger en universitaire kind zie en hoor je amper tot niet voorbij komen. En zeker amper de periode van vriendjes en vriendinnetjes. Kinderen die het huis uit gaan. Samenwonen of trouwen. Kinderen krijgen, oma of opa worden. Of simpel weg het ouder worden.

Deze groep in minder vertegenwoordigt op socialmedia.

Hoe komt dit? Meerdere factoren spelen een rol. Het niet goed kennen en weten te gebruiken van de social media. Het niet open durven te zijn is bij deze groep ook nog een dingetje. Vaak is de gedachte van daar praat je niet over nog aanwezig. Als ik iemand tijdens een reclame van een middel dat helpt in de overgang hoor zeggen tjeetje is dit nou nodig, dan schrik ik toch wel.

Maar ook het niet veilig zijn van informatie is een ding. Als blijkt dat informatie niet veilig is kun je het beter niet plaatsen. Om over de dooddoener daar ben ik te oud voor maar niet spreken.

Is er geen behoefte onder mannen en vrouwen in deze leeftijden? Ik denk het best wel. Al zijn ze soms wat minder snel in het delen van informatie de informatie is er wel. En is ook zeker heel fijn om te delen.

Het is fijn om informatie te vinden. Om een post te lezen en te zien dat iemand met het zelfde probleem worstelt als jij. Misschien zelfs iemand via deze weg kunt helpen. En het hoeft niet op dagelijkse basis. Niet iedereen hoeft 1000 of meer volgers of likes, vind ik leuk of kijkers te hebben om nuttig te kunnen zijn. Met een paar volgers die jij leuk vind of jou interesses delen kun je ook deelnemen aan de social media. En vooral zeer nuttige en leuke onderwerpen aansnijden en bespreekbaar maken.

Dus laten we met zijn allen wat actiever worden. Post de leuke foto van je wandeling en deel waar je zo fijn kunt wandelen. Deel een mooie en fijne plek voor een kopje koffie. Stel eens een vraag over de omgang met je volwassen kinderen. Je veranderende lichaam. De interesses die je hebt. Nieuwe hobby’s oude die je oppakt. Deel de tips die jij hebt, een ander kan er veel aan hebben.

Liefs,

Karin

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s