Mijn kraamtijd was een drama!

Geschreven door Jane Doe

Geplaatst door Karin’s blogs.

Wat heerlijk hé zit je niet op een grote roze wolk? Dit vraagt iedereen na je bevalling. Nee, ik zit niet op een roze wolk. Mijn bevalling liep niet zo als het moest. Maar daar wil ik het nu niet over hebben.

De opmerkingen die mensen maken zijn ronduit triest te noemen. Ze maken dat je je enorm rot voelt en hier nog jaren later mee rond loopt. Dat je je schaamt voor je bevalling en de tijd er na. Heel lang er na. Je het gevoel hebt te hebben gefaald met een hoofdletter G. En dat alleen door andere mensen.

Wat er gebeurde: Na mijn bevalling mocht ik bij mijn baby kijken. Het was een keizersnede en ze hadden me volledig plat gespoten. Totaal niets kan ik me er van herinneren tot op de dag van vandaag. De volgende morgen al vroeg bezoek. Nog voor een felicitatie werd de mededeling door de kamer gegooid of dit nu echt nodig was. Er werd gedoeld op de keizersnede en of ik niet een beetje beter mijn best had kunnen doen. Want vreselijk nu geen beschuit met muisjes en koffie bij ons thuis. Maar wel een gang naar het ziekenhuis om “het” kind te zien en dat was toch maar niets.

En we hebben al gekeken (regels van het ziekenhuis aan de laars gelapt.), en het is echt niet een van de mooisten. Dat was de uiteindelijke mededeling. Zonder toestemming van ouders en verpleging naar de kraam afdeling gegaan waar ik later van de verpleging weer een reprimande over kreeg. Dit was toch immers echt niet de bedoeling.

Wat dit voor impact heeft op je kraamtijd de tijd erna en eigenlijk de rest van je leven hoef ik eigenlijk niemand te vertellen. Maar waarom doen mensen zo iets. Wat is de lol van deze opmerkingen? En waarom houd je niet gewoon je mening voor je. Hebben deze mensen geen gevoel?

Is jou iets vergelijkbaars overkomen? Hoe ga jij er mee om? Alle tips zijn welkom. Maar mensen doe dit soort dingen een kraamvrouw niet aan.

Jane Doe

Een gedachte over “Mijn kraamtijd was een drama!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s