Het had een mooie dag moeten worden.

Een zwarte dag ….

Gisteren zou een leuke dag moeten worden maar het liep zo anders.
Mijn dochter, moeder en de zoon van goede vrienden van mijn ouders zijn alle drie jarig op dezelfde dag.

Altijd schipperen dus wie wanneer de verjaardag viert zodat iedereen bij elkaar kan komen.
Daarom vierde mijn dochter haar verjaardag op vrijdagavond. Voor mij elk jaar een zeer confronterend best traumatische gebeurtenis elke verjaardag. Helaas kun je sommige mensen die je heel veel pijn en verdriet hebben bezorgd, en dit nog steeds doen, niet schrappen uit je leven. Elk jaar juist op deze dag komt die bij mij binnen. Dagen er voor en er na heb ik hier last van. Maar dat is iets voor een andere blog.

Het eerste deel overleefd. Ging ik op zaterdag heel vroeg naar mijn ouders. We hadden een cadeau gekocht dat nog een kleine aanvulling behoefde waar voor mijn moeder echt mee moest naar de winkel. Dus vroeg leek mij de beste optie. Ik kreeg iets niet helemaal voor elkaar, dus snel even naar mijn man gereden die het zou “fixen”. Dat deel lukte.

Toen ging de telefoon van mijn moeder en zou alles veranderen.
Mijn moeder barste in tranen uit. Hun goede vriend was zeer plotseling overleden. Jullie voelen hem al aankomen. De vader van de jarige…..
De dag had verder een enorm zwarte rand. Ook ik ken de man als sinds mijn jeugd net als zijn kinderen. Ze kwamen regelmatig bij ons thuis.

Mijn dochter heeft haar cadeau gekregen. Een camera om mooie momenten vast te leggen. Maar jullie raden al en vast weer goed. Die is niet echt gebruikt……

Wat een leuk eerste kijkje in ons gezinsleven had moeten worden voor jullie werd een minder leuke….. Het geeft wel aan dat we moeten proberen te genieten van elke dag en moment….

Liefs, Karin

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s