De lepel theorie…….

De lepel theorie….
Een enorme eye opener om hier mee aan de gang te gaan. Je leert heel snel wat veel energie kost. En wat energie oplevert.
Maar is er eigenlijk veel verandert in die situatie? Nee, moet ik tot mijn schrik zeggen.

Natuurlijk heb meer energie. Maar is het verdelen van de energie mogelijk met alle verplichte dingen in het dagelijks leven? Je werk, de verplichte ontspanning de hobby’s die je bij moet houden om “gezond te blijven”.

Zijn er dingen die zo veel stress geven dat je er eigenlijk niet mee om kunt gaan binnen het geen je is geleerd? Wat je van het revalidatie team moet doen om je leven lang door te kunnen?
Ik denk dat ik moet zeggen van niet. Sommige dingen kan ik nu niet aanpassen. Geven veel stress maar zijn dus een vast gegeven. Dan daar omheen maar weer eens snijden in de bezigheden. Maar dat mag eigenlijk ook niet. Want die waren verplicht om gezond te blijven.

Snappen jullie het verhaal nog? Ik niet meer. Kortom lepel theorie maakt duidelijk dat de indeling die er nu is niet kan. Maar ik doe het toch al weer jaren.

Hoe dan?????

Liefs, Karin

leef, een leven........

Vandaag een blog dat laat zien wat voor energie bezigheden kosten. Wat zijn dingen die voor anderen “normaal” zijn. Dingen die bijna vanzelf gaan. Waar je niet over na hoeft te denken. Dingen die je gewoon doet, kunnen voor iemand met een beperking, chronische ziekte, enorme energie slurpers zijn. Ik heb als voorbeeld een dag gepakt dat het bij mij allemaal wel goed ging. Op een dag dat het wat minder gaat start ik een dag niet met 12 lepels maar met minder. Soms zelfs wel met 6 lepels. Dit is dus een voorbeeld om je te laten zien hoe je de techniek gebruikt. Het aantal lepels per activiteit kan per keer verschillen. Dit omdat dingen soms gewoon meer energie kosten. Op een goede dag kost het in de regen met de hond wandelen een stuk minder energie dan op een slechte dag.

Om je energie te leren verdelen zijn er…

View original post 964 woorden meer

Een gedachte over “De lepel theorie…….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s