Gum tandpasta

 

 

Yes, ik mag een tandpasta testen. Wat heerlijk om eens te mogen doen. Zoals jullie weten ben ik werkzaam in de orthodontie en krijg dus heel wat gebitten, jong en oud onder mijn neus. Goed en slecht onderhouden, maar daar gaat deze blog niet over. Maar het geeft wel aan dat ik serieus met het gebit bezig ben.

Ik mag de tandpasta van GUM activital met Q10 en granaatappel. De tandpasta bevat zachte ingrediënten waaronder gember en bisabobol. Dit laatste komt uit de kamille en is te gebruiken tegen bacteriën en schimmels. Gember kan als ontstekingsremmer worden gebruikt voor vele toepassingen en granaatappel dat een bron van vitamine c en kalium is.

Er zitten geen parabenen in deze tandpasta verwerkt.

Er zit fluoride in deze tandpasta in een hoeveelheid die mag worden gebruikt voor kinderen van 7 jaar en ouder.

Wat mij meteen opvalt als ik de tube open is een frisse geur. Niet een overdreven mint geur. Persoonlijk heb ik hier een hekel aan. Het kan er soms ook voor zorgen dat mensen de tandpasta te snel uitspugen. De smaak is dan te overweldigend. Tijdens het poetsen is er ook de mild frisse smaak die op de tube word belooft.

Na het poetsen voelen de tanden lekker glad aan. Nu heb ik geen ontstoken tandvlees, en dat ga ik ook niet even kweken, dus kan ik hier niet over oordelen. maar ik denk zeker dat de ingrediënten zullen bijdragen aan een verbetering mocht dit wel het geval zijn. Echter is voor mij na al die jaren in de tandheelkunde een ding heel duidelijk! Een goede tandenborstel, met tandpasta, raggers en of stokers zijn echt nodig voor een gezond gebit. Je komt er niet met een goede tandpasta of een spoelmiddel. Je moet echt met de middelen aan de slag. Een goede mondhygiëne valt en staat met het gebruik van goede middelen. En die hoeven niet perse heel duur te zijn. Poetsen, raggeren, stokeren het hoort allemaal bij de normale dagelijkse verzorging van je gebit en lichaam. Een slecht gebit is niet alleen pijnlijk en niet mooi. Het beïnvloed je uiterlijk en innerlijk. Je kunt moeilijk eten wat kan leiden tot maagklachten. De bacteriën kunnen allerlei schade aanrichten in je lichaam. En denk eens aan niet gezellig spontaan alles kunnen eten omdat je pijn hebt of niet goed kunt kauwen.

Na een week gebruik ben ik nog steeds erg tevreden over deze fijne gel tandpasta. De smaak gaat niet vervelen. En ik kan ook gemakkelijk de poets tijd volmaken. Ik heb niet de neiging de tandpasta sneller uit te spugen waardoor het goed zijn werk kan doen.

Ondanks dat deze tandpasta best prijzig is zou ik hem zeker aanbevelen. Ik denk dat de frisse smaak ook bij veel kinderen goed zal vallen en zij daar door gemakkelijker poetsen.

Ik wens jullie allen een mooi, sterk en gezond geit.

 

Liefs,

Karin

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s